torsdag 27 augusti 2020

Trädgården sträcker på sig

Efter en halv veckas dagligt regnande har trädgården börjat sträcka på sig. Skönast är det att se hur allt som är nyplanterat liksom drar en lättnadens suck, och detsamma gör bloggerskan, som har sluppit springa med vattenslangen om kvällarna. Tre veckor in på höstterminen börjar tanten redan bli kvällstrött, hihi!


Uppstammade hortensian 'Pinky Winky' blommar så fint nu. Jag planterade den i början av semestern, och eftersom det var ganska regnigt i juli så fick den en bra start och har tagit sig fint. Blomningen började i vitt och håller nu på att övergå i rosa. Den lyser upp så himla fint mot den gröna bakgrunden.


Blommorna ser nästan ut som fluffig sockervadd. Eller som mjukglass. Yummy!


En kruka i form av en groda är kanske inte det mest smakfulla i vår trädgård, men lite roligt måste det ju få vara ibland. Jag hittade den på en rea-på-rea-hylla i en blomsteraffär i Osby förra året, men det är först nu jag faktiskt har planterat något i den. Nu "hoppar" den runt mellan lite olika platser i trädgården. 


Och imorgon är det fredag igen. Makalöst ändå vad veckorna rinner undan snabbt. Om det blir väder imorgon, så ska maken och jag köra en liten after work på vårt härliga surdegsbageri här hemma i byn. De har nämligen börjat baka surdegspizza på fredagskvällarna. Låter inte det som en bra start på helgen, så säg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!