lördag 26 september 2020

Shoppingtur till stan

Shoppingturer till stan har inte tillhört vanligheterna under de sista sex månaderna, men eftersom jag var i behov av både det ena och det andra, så tog vi oss en sväng in till Kristianstad tidigt på förmiddagen. Jag hade inköpslistan klar, så besöket blev inte så långvarigt, men jag får ändå erkänna att det kändes nästan löjligt kul att få titta runt i affärer en stund. Det är onekligen tydligt att affärsbranchen är en branch i kris, för det var rejäl höstrea överallt. Jag passade på att köpa två fina skålar på Cervera, som jag har kikat på förut, men varit för snål för att köpa innan. 


Skålarna heter 'Clay' och kommer från kollektionen Table Top Stories. De är handgjorda i stengods och  är lite oregelbunda i formen. De är glaserade på ett sätt som kallas reaktivt, vilket innebär att färgen blir lite melerad och ojämn. Jag älskar den ärggröna nyansen! Planen är att vi ska använda dem som djupa tallrikar för sallader och pasta och sånt.


Jag passade också på att bunkra korta ljus för 1,98 kronor styck på Søstrene Grene. De finns i alla möjliga färger, men jag köper alltid de som är lite off white, för jag tycker de är finast. 


Att de är kortare än vanliga ljus är helt perfekt i vår lilla stuga, där takhöjden bara är strax över 2 meter. Extra bra passar de i min gröna antika träljusstake, som annars blir alldeles för hög om ljusen är för långa. Det är också himla smidigt att ljusen smalnar av nertill, så att man slipper tälja till dem med kniv. 


Jag passade också på att köpa årets "Rosa band", som är designat av First Aid Kit-systrarna Klara och Johanna. Väldigt charmigt i rosa manchestertyg och med det lilla röda hjärtat. 


Någon helgbukett har jag inte köpt den här veckan, för förra veckans bukett står sig fortfarande fint. Dessutom finns det fortfarande vackra ringblommor i köksträdgården, som man kan klippa och ta in. Nästa sommar tror jag baske mig att jag ska så ringblommor av olika slag i varenda pallkrage, hehe!

För övrigt har dagens enda insats varit att byta glödlampa i utebelysningen. En lagom ansträngande aktivitet för en helgslö dam i sina bästa år, hehe!

1 kommentar:

  1. Jättefina ringblommor !
    Har precis beställt nya fröer och skall höstså massor av dom i nya blomstergården(fd köksträdgården).
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!