fredag 30 oktober 2020

Alla helgons afton

Vi körde över smålandsgränsen på förmiddagen för att lägga en höstkrans och tända ett ljus på makens familjegrav i Ryd. Stämningen där var magisk redan i dagsljus, med de sprakande höstfärgerna och de högresta hundraåriga träden. Jag önskade att jag hade haft min riktiga kamera med mig. 


Sedan körde vi bort till Köplundens antik och loppis, som alltid har så himla mycket fint att titta på. Några fasta öppettider finns det inte nu under coronapandemin, men ringer man numret som står på fönstret så kommer ägaren nästan alltid och öppnar. Jag köpte en gråmålad allmogestol med en underbart sliten träpatina på sitsen och en sådan där träklubba som möbelsnickare hade förr (har fortfarande?). Stolen måste rengöras lite grann med linoljesåpa först, men sen ska jag nog ha den vid det lila skrivbordet på glasverandan. (Den gröna pinnstolen har redan åkt upp på vinden, hehe!)


På vägen hem svängde vi inom biblioteket här hemma i byn, för att plocka ner en utställning om gamla rollspel, som maken har haft där under lovveckan. Jag passade på att byta till en ny bunt Lantliv-tidningar, och jag lånade också boken "Klubben" av Matilda Voss Gustavsson, som förresten var på bibblan och föreläste i måndags. Mycket intressant, fast jag följde med via live-sändning från soffan hemma. 

Sen köpte vi surdegsbröd på byns fantastiska lilla surdegsbageri och körde hem och hoppade i mysbrallorna. Så himla skönt att det bara är fredag idag. Helgen har ju inte ens börjat. Nu ska jag lägga mig och läsa resten av eftermiddagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!