lördag 31 oktober 2020

Alla helgons dag

Alla helgons dag firas alltid lördagen mellan 31 oktober och 6 november. Halloween firas alltid den 31 oktober. I år sammanfaller högtiderna sålunda, vilket kanske leder till diskussioner hos en del. Jag tycker att vi kan enas om att man får tycka och tänka och fira precis som man vill. Själv njuter jag av en stillsam helg med tända ljus, men tycker samtidigt det är fint med pumpor på trappen och lite roligt med en spindel i håret. 


På eftermiddagen var vi ute i duggregnet i ett par timmar. Jag krattade upp blöta löv från gruset runt bastustugan och maken skurade kallbadtunnan och fyllde på nytt vatten. Förra året var det mildväder nästan hela tiden, så då fortsatte vi bada hela vintern. Vi får väl se hur det blir i år. 


När vi var klara drog vi igång bastun, där vi sedan satt länge och bara gottade oss i värmen. Två dopp var i tunnan blev det också. Kontrasten mellan varmt och kallt skapar verkligen en känsla som är helt sensationell. Det är snudd på religiöst, faktiskt. 


Jag har gått och tänkt att det är söndag hela dagen, så det känns onekligen som en bonus att vi har en hel ledig dag till att se fram emot imorgon. Gott gottigottgott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!