torsdag 29 oktober 2020

Planer på köksrenovering

Idag och imorgon unnar jag mig lite höstlov. Maken är också ledig, så idag passade vi på att boka in oss på ett förmiddagsbesök på Åraslöv Snickeri, som inte ligger alls långt härifrån. De bygger nämligen de mest fantastiska skräddarsydda kök man kan tänka sig, och efter jul är det dags för oss att äntligen dra igång "Projekt Kök". Vi besökte snickeriets fina showroom, där det verkligen fanns inspiration i mängd. 

De har flera olika grundserier i lite olika stilar, men snickeriet bygger det man vill ha, så man kan önska och blanda lite som man vill. Vi är lite sugna på att hålla den stil som vårt gamla kök har, och tyckte därför mycket om Ängadal-serien, som är lite funkisinspirerad. Helst av allt skulle jag kanske ändå vilja rädda vårt befintliga snedskåp, men det är rätt skraltigt, så det funkar nog inte. Snickeriet kanske skulle kunna bygga ett liknande.


Så fint med innanförliggande luckor och lådfronter, och så otroligt gediget med riktig träinredning i skåpen. Vi blev lite inspirerade att ha en sådan här "köpmandisk" med djupa lådor för förvaring och en rejäl arbetsbänk ovanpå. Det skulle vi kunna få in (utan överskåp), om vi tar bort vårt nuvarande skafferi och svänger köksinredningen i vinkel mot dörren ut till hallen. Vi skulle vinna mycket förvaringsutrymme på det. 


Istället för att göra ett golvskafferi skulle man i så fall kunna göra ett hörnskafferi, som "står" direkt på arbetsbänken och går ända upp i tak. Fast så högt i tak som på bilden har vi ju inte. Gröna luckor kommer jag nog ändå att vilja ha på det nya köket också. Men frågan är om man ska måla skåpsstommarna i samma färg eller om man ska göra dem vita, som på bilden med det funkisinspirerade köket. Och ska man ha golvsockel eller inte? Jag känner att vi nog kommer att blanda stilar lite grann. 


Ja, jisses så mycket fint, och jisses så många val som måste göras innan allt är klart. För att inte tala om vitvaror, beslag, arbetsbelysning och alla andra detaljer. Vi har iallafall skickat ett SMS till vår ständigt anlitade hantverksfirma (som verkligen har gjort ALLT här hemma) och förvarnat dem om att de får komma hit och fixa till väggar, golv och tak efter jul. Vi måste nämligen börja i den änden. Och då blir det ännu fler val som ska göras...

Fotnot: Dagens bilder är lånade från Åraslövs Instagramsida och hemsida

2 kommentarer:

  1. Så otroligt spännande och så många fina kökslösningar det finns! Inte lätt att välja förstås, men jag är säkert på att ni hittar det som passar bäst i ert fina hus. Du verkar i alla fall ha fingertoppskänsla för det mesta! All lycka till er med köksplanerandet!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  2. Oj, vilket roligt projekt ni har framför er! Men svårt! Att välja är ju det värsta när man skall göra nåt nytt... men oavsett vad ni väljer så lär det bli fint! Underbara kök du visar!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!