lördag 28 november 2020

Adventsstök och tomtebesök

Dagen har bjudit på adventsstök i stugan, med betoning på stök, för jag är verkligen duktig på just det där att stöka till det. Jag drar fram grejer åt höger och vänster, är lite all over the place, duttar lite här och där och är allmänt superdålig på att göra klart en sak i taget. Nu är det iallafall fläckvis fint, haha! Alla adventsstakar och stjärnor har kommit på plats, tillika ljusslingan runt rosportalen ner till stugan och adventsträdet på glasverandan. Fler bilder får det bli en annan dag, för jag hann inte dokumentera så mycket innan fotoljuset försvann. Mysigt som attan är det iallafall.


Idag kom den hemliga tomten på besök för sjätte året i rad. Den här gången var vi faktiskt hemma, men maken hann bara få en skymt av ryggen på en maskerad figur som sprang iväg på framsidan. Kvar på verandatrappan stod en stor papplåda, innehållandes en helt fantastisk paketkalender. Kära lilla tomte, vad snäll du är som skämmer bort mig år efter år! Jag är så tacksam för att du tar dig tid att förgylla min tillvaro. Jag ska visa den fina kalendern när jag har hängt upp den. 

Dagens adventsstök avslutades med ett långt och välgörande bastubad. Något dopp i tunnan var dock inte det minsta lockande idag, för det är nästan nollgradigt ute. Imorgon ska jag stöka klart, och sen får nog dammsugaren komma fram ett varv innan adventsfriden kan lägga sig helt över stugan. Ikväll ska jag bara sitta och tindra med ögonen. Nu börjar ändå en underbar tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!