onsdag 11 november 2020

Pärlspont och spisdrömmar

Köksbordet är ju min arbetsplats numera. Här sitter jag på en pinnstol hela dagarna och blir stel i både rumpa och rygg. När träsmaken blir för påtaglig sätter jag mig i soffan en stund. Så grönt som det är utanför fönstret på den här bilden är det ju inte nu precis, men det är ganska mysigt att sitta här och titta ut iallafall. Och jag tänker att det nog kommer att bli ännu mysigare när adventsstaken kommer upp om några veckor. 

När jag sitter där vid köksbordet tänker jag också att det nog ska bli pärlspont på väggarna i köket, när vi renoverar. Igår damp det ner en provbit putsad pärlspont från Norrlands trä, som jag beställde för att ha något konkret att titta på. Den kom färdigmålad i en mjukt bruten vit nyans med koden S0502-Y, som jag faktiskt tycker är riktigt trevlig. Är det fusk att köpa färdigmålad? Men tänk så mycket tid och kraft det sparar, om man ändå vill ha vitmålad spont. Kanske kör vi på det. (Bäva månde byggvårdsmaffian, hehe!) 


Om kvällarna roar jag mig med att surfa runt och kolla på andra köksgrejer också. Spisar, bland annat. Vi har kommit fram till att vi fortfarande vill ha en riktig fristående spis med ugn, och inte en inbyggd variant. En spis i retromodell från SMEG vore ju drömmen. Fast varken jag eller maken är egentligen speciellt intresserade av matlagning, så det kanske är lite överkurs att lägga så mycket pengar på något som man bara ska värma tomatsoppa på, hehe!


För nästan en tredjedel av slantarna kan man få en nästan lika fin från Gorenje. 


Fast jag vet inte om det blir så snyggt med cremevitt. Kanske en pärlvit snygging från Lofra kommer passa bättre? Kanske blir det bara en helt vanlig vit spis. "Hänger man en kökshandduk på stången, så ser den gammaldags ut ändå", är makens teori. Det är ju så vi redan gör på den spis vi har nu. Och det är ju bra mycket billigare att köpa en ny kökshandduk. Då kan man till och med byta look mellan varven, om man skulle tröttna. 


Ja, det är mycket som ska tänkas ut och planeras. Som tur väl är blir det nog inte skarpt läge förrän tidigast i februari-mars, så än finns det gott om tid kvar att tänka. Drömmandet är ju liksom halva nöjet. 

1 kommentar:

  1. Då är vi två som älskar min gröna soffa, hihi! Den är mitt allra bästa loppisfynd, faktiskt. Målad och klar när jag hittade den. Och den får naturligtvis stanna, även efter köksrenoveringen.

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!