fredag 20 november 2020

Snö på mitt nationaldagsfirande

Vi vaknade redan i natt av att det fullkomligt vräkte ner isig snö, som smattrade rejält på plåttaket. Var det rentav hagel? När vi drog upp rullgardinen på morgonen var det iallafall lite vitt på både marken och på taket till bastustugan. Jag vill tro att det var den första snön som kom. Så mysigt!


Det var ju inga mängder som kom direkt, men tillräckligt för att världen skulle bli så där krispigt vacker ändå. Äntligen får man tillfälle att använda det vackra adjektivet frostnupet, hihi!


Jag har faktiskt firat nationaldagen idag. Den den riktiga nationaldagen inföll ju på en lördag i år, så jag hade en kompdag att ta ut. Inte så dumt med en ledig dag i november. Jag firade genom att köpa mig en riktigt cool helgbukett och två gröna ljus på byns finaste lilla blomsteraffär. Aprikosfärgad amaryllis blandat med bärkvistar och annat spännande hamnade i mitt grönglacerade loppiskrus. Maffigt! 


Det damp ner ett paket i brevlådan, innehållandes en gammal porslinstomte som jag vann på Tradera häromdagen. Det är ju inte varje dag man hittar tomtar som går i grönt och gult, så jag tänkte att det var bäst att passa på. Och så ser han ju så rar ut! Han ska få bo i mitt kök i jul. 


Så skönt med en extra ledig dag, för nu är det ju "bara" lördag när jag vaknar imorgon. Vi får väl se vad som händer då. Happy Friday, allihopa everybody!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!