onsdag 23 december 2020

Domherrar, drycker och dan före dan

Förra året hade jag små domherrar i granen, men i år kom jag på att jag ville hänga dem i en gren i äppelträdet istället. Men sen kom jag på något ännu bättre. Om jag hänger grenen i taket på glasverandan istället, så kan jag titta på mina små fåglar utan att behöva gå ut. Fiffigt, va?

Idag packade jag även upp mina nutcrackers och ställde ut dem på verandan, så nu är det verkligen ett riktigt julland här ute. Jag tycker det är roligt att ta ut svängarna här. Det är bara kul om det blir lite kitschigt. 

Över jul förvandlas glasverandan till ett dryckeskylskåp. Det är oisolerat och kallt här ute, så julmusten blir så där perfekt iskall som man vill ha den. Det frigör dessutom plats för mat i det riktiga kylskåpet. 

En och annan bastuöl får också plats här ute, och tomten får vakta julsnapsen, hihi! Det går inte åt så mycket av den varan här hemma, så jag tror att vi har haft samma flaska i 3-4 jular i rad nu. 


Under dagen har maken stekt julköttbullar och griljerat skinkan, medan jag har pyntat och städat upp det sista. Traditionsenligt avslutade vi våra sysslor med ett långt härligt julbastubad. I år fick vi av förklarliga skäl avstå från att bjuda över grannarna, vilket kändes lite trist. Rena och redo för julen blev vi iallafall, och efteråt gjorde vi kvällsmackor med julskinka på nybakad kavring från byns fantastiska lilla surdegsbageri. Bästa mackan på hela året!


I jul håller maken och jag oss innanför grindstolparna och firar lite lagom på egen hand. Vi har vår närmaste familj i tre olika städer, och vi alla resonerar som så att det inte är läge att ta några risker nu, när vi alla har klarat oss från ni-vet-vad så länge. I väntan på vaccinet får det bli ett stillsamt firande via Skype och Facetime i år. Det är bara att gilla läget. Det blir ju förhoppningsvis en jul nästa år också. 

2 kommentarer:

  1. God Jul till Fröken Grön! Tack för din blogg! /Rebecca

    SvaraRadera
    Svar
    1. God jul till dig med, Rebecca! Roligt att veta att du tittar in här.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!