torsdag 24 december 2020

Och så blev det julafton

Tänk att det är julafton idag. Det känns nästan lite overkligt tycker jag, men så är ju inte heller den här julen som jular brukar vara. Hur som helst har vi haft en skön dag, som började med en promenad över till andra sidan av Helge å och tillbaka hem igen. Förutom att jag hade jättedumma strumpor i kängorna och fick skoskav på halva vägen, så var det en fin runda. Det var ganska mycket utomhusaktivitet kring stugor och gårdar, så på det sättet märktes det också att det är en annorlunda jul i år. 

När vi kom hem dukade vi upp en rejäl jullunch, som blev dagens julbord. Eftersom vi bara var två till bords, så bortrationaliserade vi en massa saker som vi ändå inte äter. Kvar blev bara sådant vi tycker om, som skinka, köttbullar, lax, grönkålsallad och goda små smältostar. Jag gjorde två portionsstora Janssons frestelser också, för det är ju godast av all julmat. 


Vi dukade inne i gröna rummet och tände ljusen i farmors gamla träljusstake och satte på bordet. Den är så fin!


Som sällskap hade vi mormors tyska porslinstomtar, som kom upp på vitrinskåpet under gårdagskvällen. Jag älskar när de står i givakt på rad. Som ett litet boy band, hihi! Två par är tvillingar, men olika ändå. 


Det kändes lite för varmt för att elda i spisen, så vi tände julgransljus och ställde på plattan istället. 


Det är extra mysigt med en spiselkrans på julen. I år har jag ställt mina små glasflaskor med ljushållare där och dekorerat med granris och röda äpplen. 


Sen tittade vi på Kalle Anka, trots att vi egentligen hade tänkt skippa det. Man får alltid eftermiddagsfika till Kalle, och det ville vi ju inte missa, hehe! Och så fick jag ta fram min galna mjölkkanna, som bara får komma fram en gång om året. Det vill man ju inte missa heller. Nytt för i år var ändå att man fick Baileys till kaffet om man ville (och det ville man), för vi skulle ju inte skjutsa någon till tåget eller så. 


Sen öppnade vi julklappar (jag fick de vackraste gröna fårskinnstofflorna, en bra bok och en burk pistagecreme från Gridelli) och skypade med familjemedlemmar i Malmö, Västra Frölunda, Los Angeles och Karlskrona. Det var fint!


Och nu råder stilla julefrid. Tids nog tar något annat vid, men här får morgonens skuggor inte ruva. Och sjunger kanske nån för mig, och sjunger kanske nån för dig, ett sprucket men ett hoppfullt halleluja. God jul på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!