lördag 5 december 2020

Dörrkransar

Igår totade jag ihop julkransar. Två stycken, närmare bestämt. Den större av dem har jag hängt upp på utsidan av pardörrarna på glasverandan. Där sitter det redan en spik för ändamålet, som brukar bli "kvarglömd" där året runt. Jag blir lika glad varje gång jag ska hänga upp julkransar, hihi!


Jag använde en färdig halmkrans som bas och snurrade fast grön mossa med grön ståltråd på den. Eftersom det skulle räcka till två kransar fick jag snåla lite med mossan, så stommen blev inte riktigt täckt hela vägen runt, men det syns inte när man tittar på kransen rakt framifrån. För att få lite mer "fluff" stack jag ner några kryptomeria-kvistar runt hela kransen, och sedan dekorerade jag med torkade apelsiner (inte egentorkade dock, för de blev alldeles bruna och fula), några kottar, ett paradisäpple och en taklök. 

Taklöken pillade jag bort all jord på, för att få en plattare baksida. Den fäste jag i kransen med en blomknappnål med stort pärlemorhuvud. De andra dekorationerna fäste jag med hemmagjorda ståltrådsmärlor, som är lätta att trycka ner i halmen. 


Sen gjorde jag även en mindre krans att hänga på dörren till bastustugan. På den fäste jag kvistar av lingonris från skogen, några torkade apelsiner och en liten garntomte. Ganska enkel, men fin på sitt sätt. 


Det blev väl trevligt med en liten krans där? Några granriskvistar nedanför trappan förstärker julkänslan. Det har jag lagt nedanför verandatrappan och nedanför trappan på baksidan också. 


Check på julkransar, alltså. Det är ju himla enkelt att göra egna ändå. Efter jul slänger jag in dem som de är i ladan och återanvänder stommarna igen nästa år. 

4 kommentarer:

  1. Jättefina kransar! Borde göra en själv nån gång... köpte en färdig i år, bara pyntade den lite. Men okej, jag sparar stommen till nästa år, och gör en egen!
    Härligt, ditt inlägg om erat sommarprojekt, ni har verkligen fått till det fint! Så roligt med före- och efterbilder!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog har det hänt många gånger att jag också köper färdiga kransar. Man får köra på det man har lust med det året, helt enkelt. Den här gången var det riktigt mysigt att pyssla ihop egna.

      Roligt att du gillar mina före- och efterbilder. Nog får man säga att det tar sig, men jag längtar tills allt har en sisådär 3 år på nacken, så att det växer ihop så där fint som man vill att det ska vara. Men den som väntar på något gott...

      Radera
  2. Det är ju så kul att göra kransar, det blir liksom aldrig fel eller fult! En bra pyssla denna tid på året...
    GLAD 2:a advent till dig från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är riktigt rogivande att stå och pyssla. Resultatet är inte alltid det viktiga. Men visst blir det bra nästan hur man än gör. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!