onsdag 30 december 2020

Julpyntat eller inte?

Så här dagarna före nyår börjar det alltid en viss debatt i sociala medier kring huruvida man ska städa ut julen eller låta den vara kvar. En falang hävdar att julpyntet ska vara kvar till tjugondagen, medan andra kastar ut både gran och tomtar så snart annandagen har passerat. Det där är väl ändå en icke-fråga, kan man tycka. Kan vi inte bara enas om att folk får göra precis som de själva vill?  


Själv har jag inga som helst principer när det gäller detta. Jag gör olika varje år, beroende på vad jag känner för just då. En del av mig längtar alltid sig galen efter krispiga tulpanbuketter, medan en annan del av mig inser att det fortfarande är långt kvar till våren och solljuset och vill fortsätta söka tröst i mörkret med julgransbelysning och adventsstakar så länge det bara går. 

Min kompromisslösning blir ofta att jag smygstädar bort julen, genom att plocka bort lite undan för undan. Någon sak försvinner varje dag. I år ska jag nog be tomtarna att tassa åter in i tysta vrårna, så snart vi har välkomnat det nya året. (Om inte redan innan.)


Nyårsbuketten som jag har nyss har hämtat på byns finaste lilla blomsteraffär är dock allt annat än julig. Den passar bra att avsluta bloggåret med imorgon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!