måndag 21 december 2020

Vintersolstånd, våffelfrukost och bokläsning

Klockan 11.02 idag lutade jordklotet som allra längst bort ifrån solen. Natten var som längst och dagen har varit som allra kortast. Och vet ni, därmed går vi mot ljusare tider. Och även om det dröjer länge innan vi kommer att märka något i praktiken, så är den där känslan precis lika ljuvlig varje år. Här hemma firar vi den här dagen varje år med extra god middag och ett glas vin. Skål för ljuset!

Idag var också min första riktiga julsemesterdag. Jag sov hur länge som helst, åt nygräddade våfflor till brunch och gick sedan i morgonrock ända fram till lunch. Vilken underbar start på dagen! Den här julen kommer nog handla mycket om vila. Och läsning! Om jag har räknat rätt är jag på bok nummer 13 just nu, vilket måste betyda att jag har lyckats med mitt nyårslöfte om att läsa minst 12 böcker under 2020. Jag får kontrollräkna titlarna och återkomma om det en annan dag. 

2 kommentarer:

  1. Sååå skönt att sova ut och sen äta en lång brunch...det är ju bästa julklappen!
    Ja här blir det mycket läsning i jul också, mysigt :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. God jul till dig och de dina, Titti! Jag njuter så av alla dina fina bilder, men är pinsamt dålig på att kommentera... Det blir tyvärr så när man oftast läser via mobilen.

      Kram från Anna-Karin

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!