måndag 18 januari 2021

Glädjeämnen i januari

Mycket ser ganska tråkigt ut på fönsterbrädorna just nu. På ett ställe står en rosa julstjärna kvar, och på andra ställen är det både visset, risigt och till och med tomt i krukorna. Jag brukar investera i lite nya krukväxter i januari, men av förklarliga skäl har det inte blivit av i år. Sist jag var på mataffären plockade jag iallafall åt mig en rosa orkidé, som verkligen gör sitt till för att lyfta vårkänslan i köket. Jag blir glad varje gång jag lyfter blicken från datorskärmen och ser den. 


Glad blir jag också över farmors gula små kryddgubbar, som har fått komma tillbaka upp på sin hylla efter en månads vintersemester. Dem vill jag absolut inte vara utan.


Glad blir jag också över de utrivna sidorna ur Svensk flora, som har ersatt julkorten på "tvättlinan" på murstocken i hallen. Här blommar redan både kungsängslilja, påsklilja och liljekonvaljer. Samtidigt! Mjukenen i den runda terracottakrukan skvallrar dock om att det inte är länge sedan det var julpyntat här. 


Glad blir jag också över de fina bilderna i akvarell och gouache, som maken sitter i gröna rummet och målar som tidsfördriv på helgerna. Önskar att jag också hade den talangen. Här är en 'Arachnea amors'. (Snällspindel alltså, hihi!) 


Glad blir jag också över att googla potentiella dahliainköp, som jag absolut inte borde genomföra. Men det är så mycket man inte borde...


Och glad blir jag faktiskt också över att snön fortfarande ligger kvar som bomull över min vintervilande trädgård. Bättre ljusterapi än så här blir det ju inte så här års. 


Ja, även om januari inleder den trio av månader jag tycker sämst om, så är det ju skönt att det ändå finns små glädjeämnen att hänga upp tillvaron på. Dessutom har jag ju två och en halv säsong kvar av "Vår tid är nu" att titta på. Bara det är ju ett glädjeämne i sig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!