tisdag 19 januari 2021

Brasa och koppar som blev krukor

Imorse var det ruggigt att "gå till jobbet" ute i köket, så jag tände en brasa i spisen i gröna rummet. Att  kunna unna sig en värmande brasa på arbetstid får man nog se som en löneförmån ändå. Den klumpiga skrivbordsstolen har jag lånat hem från min ordinarie arbetsplats. Den är inte precis picturesque, men en ergonomisk nödvändighet när man sitter vid datorn åtta timmar om dagen.  


Jag fick en låda med kaffekoppar från Tina Nordströms porslinskollektion "Vegetable", som mina föräldrar hade vunnit på Postkodlotteriet. De är lite för små i storleken för mina kaffevanor (mycket mjölk kräver rejäla muggar), men är väldigt söta att använda som blomkrukor. Törs man gissa att Tina nog har inspirerats av Stig Lindbergs klassiska "Berså"-mönster?


Av den vackra snön blir det mindre och mindre för varje timme nu. Det är rejält blaskigt ute, och Skåne börjar bli sig likt igen, så där som Skåne brukar se ut på vintern. Trist, tycker jag. Men även om det är plusgrader på termometern imorgon, så kan jag ju tända en brasa när jag "kommer till jobbet". Bara för att det är så himla mysigt. 

2 kommentarer:

  1. Söta muggar och vilken bra ide att sätta blommor i. En skön brasa brinner här också. Kram Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!