onsdag 27 januari 2021

Varde ljus

Det har gått åt många stearinljus och värmeljus de senaste månaderna, och mina förråd började sina. På ljushyllan i vår lokala matbutik gapade det också nästintill tomt, förutom några röda ljus som jag i ärlighetens namn inte kände mig så sugen på. Eftersom vi undviker att åka in till stan och storhandla i dessa tider, så kom jag på att jag kunde gå in och beställa direkt från Liljeholmens hemsida istället. (Ja, man kan verkligen säga att det gick upp ett ljus för mig där, hehe!) Igår kunde jag så hämta ut en stor låda hos vårt postombud. Det var tur att jag tog bilen, för lådan vägde verkligen två ton!


Förutom mängder av värmeljus (en sisådär 400 stycken) och rejält många vanliga vita antikljus (en sisådär 60 stycken), klickade jag även hem ett paket med pistagegröna och ett paket med nougatfärgade antikljus. Tillsammans ser de nästan ut som en klassisk "dammsugare" från Delicato, hihi! Det fanns även ljus i andra färger, som t.ex. dimrosa, gammelrosa, lavendel och gula. Kul med lite färg ändå. 


Efter min brakbeställning blev ljuslådan i det gröna hallbordet plötsligt alldeles för liten. De färgade ljusen stoppade jag ner där, medan alla de vita ljusen fick flytta till farmors gamla allmogemålade syskrin, som har stått oanvänt på vinden i flera år. Det visade sig ju vara som måttbeställd för ljusförvaring. Nu får den stå nära till hands i hallen innanför glasverandan. 


Varde ljus, och det blev ljus, alltså. Man får göra vad man kan för att muntra upp sig själv under vinterdagarna vi har kvar framför oss. Fint så. 

Fotnot: Länken i inlägget är inte sponsrad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!