lördag 13 februari 2021

Sopor, semlor och längtans blåa blomma

Snickaren kikade in i ladan igår för att lägga in byggmaterial där över helgen, och han tyckte att det var ovanligt tomt där inne. Det var nog ett snällare sätt att säga att det var ovanligt lite skräp där, hihi! Jag berättade inte att min skåpbil har blivit vår nya skräpsamlare och att den var fylld till bredden med tomma kartonger. Idag blev det äntligen en runda till soptippen innan lunch, och belöningen för väl utfört jobb (som tog en sisådär 25 minuter tur och retur) blev sedan nygjorda semlor från surdegsbageriet. Dem inmundigade vi just till eftermiddagskaffet, och det smakade mums kan jag lova.


Några nya helgblommor har jag inte köpt än. Jag fick ju så fina gula tulpaner tidigare i veckan, och så njuter jag som bäst av min fullt utslagna och snart överblommade anemon från förra helgen. Jag tänker att den är längtans blåa blomma. 


Rejält däst efter semmelfikan tror jag bestämt att jag ska unna mig en liten eftermiddagslur. Aldrig slumrar man så gott på soffan som till ljudet av Vinterstudion på TV. Det ljudet personifierar verkligen känslan av ledighet och helg, på något sätt. Och det är ju ett faktum att skidskyttetjejerna tenderar att klara sig bättre när jag inte tittar. Ni kan tacka mig om det blir medalj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!