fredag 12 februari 2021

Spont, strömbrytare och satay

Nu är all spont på plats, både på väggar och tak, och trots att byggdammet ligger tjockt överallt, känns hela rummet redan otroligt fräscht. Tänk vilken härlig slutfinish det blir sen, när detaljer som taklister, golvsocklar, fönsterfoder och dörrkarmar också kommer på plats. Och jag har till och med sett till att få ett eluttag till adventsljusstaken, hurra!


Både golvuttag, vägguttag och strömbrytare för takbelysning blir svarta Renova. Vi har likadana i badrummet och i bastustugan, och det är så vansinnigt snyggt med den svarta kontrasten mot vita väggar. När elen är infälld i väggarna blir kontakterna nättare än om ledningarna ligger utanpå, för då slipper man den tjocka "dosan" baktill. Golvuttagen blir dubbla, medan vägguttagen ovanför diskbänk och arbetsbänkar blir enkla. Förhoppningsvis får vi elen inkopplad redan på måndag. Då kan vi använda den gamla spisen ett tag, tillsammans med den nya köksfläkten.


Det går inte direkt någon nöd på oss, fast vi är utan kök. Vi har redan ätit vårrullar, sataykyckling, röd currygryta och ris från thaivagnen i grannbyn, och till efterrätt delar vi på en påse cheese crunchers, mums! Nu tar vi helg i byggröran. Happy Friday, allihopa everybody!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!