torsdag 11 februari 2021

Taklampor att drömma om

Efter att ha tillbringat en heldag på jobbet hann jag inte hem innan det blev mörkt, så idag slipper ni trista renoveringsbilder, hihi! Istället kan vi väl fortsätta på belysningstemat och fundera lite grann på vad vi ska hänga ovanför köksbordet. Tidigare har vi haft IKEA-lampan Foto i grönlackad plåt där, och den skulle förvisso säkert passa bra i det nya köket också, men jag är sugen på något nytt. Det finns ju nämligen så himla många fina taklampor att dregla över nuförtiden. 

En av mina favoriter just nu är lampan 'Talia' från PR Home. Den är i skomakarmodell med veckad skärm och lamphållare i trä. Söt, men ganska dyr. 

Bildkälla: PR Home

Samma företag har plåtlampan 'Wells' i flera olika färger och storlekar. En extra härlig modell för oss som gillar blommor, för nog ser skärmen ut lite grann som just en sådan. 

Bildkälla: PR Home

En snarlik men lite finare variant av lampan vi redan har är plåtlampan 'Birgith Grön' från Strömshaga, som har tvinnad sladd i gammaldags stil. Den finns i flera olika färger, men i mina ögon är naturligtvis den gröna vackrast.

Bildkälla: Strömshaga

En annan fin modell från samma företag är plåtlampan 'Gustaf' med veckad kant och textilsladd. Den finns också i olika färger, men en ljusgrön, en mintgrön eller vit hade nog varit finast i vårt kök. Fast storleksmässigt är den nog kanske mer tänkt att hänga i ett fönster än över ett matbord. 

Bildkälla: Strömshaga

Svenskt Tenn är ju tidlöst och trendigt på samma gång, så kanske en taklampa av Josef Frank vore något? Den kostar sin modiga slant, men går att hitta billigare på auktion. 

Bildkälla: Bukowskis

Om man har obegränsad kassa att lägga på en lampa (dream on) skulle man kunna slå till 'Phantom' från Normann Copenhagen, som är designad av den danska designern Simon Legald. Fast den stora modellen (som är snyggast) hade nog fyllt upp hela köket hos oss, så där sparade vi 10.000 kronor, hihi!

Bildkälla: Royal Design

Många fina taklampor, som sagt. Fast än så länge har vi varken elektricitet eller köksbord i köket (tja, inget kök överhuvudtaget), så det brinner ju inte i knutarna direkt. Jag klurar vidare så länge. 

4 kommentarer:

  1. Åh, lampor är väl kul! Ja, det finns verkligen många att dregla över, som du säger ;)
    Jag älskar min Wells, blev "kär" i den direkt när jag såg den första gången, och kärleken håller än! ;)
    Många fina du visar här, gillade Birgith Grön, enkel men ändå arbetad på nåt sätt!
    Och den där från Svenskt Tenn, den hade jag som favorit i många år, men den passade liksom aldrig hemma hos mig, så det blev aldrig den, men den är fin!
    Lycka till i valet! Kul att se vad det blir sen!
    Trevlig helg!
    Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland är det tur när saker inte passar, för då sparar man oftast pengar, hihi! :-)

      Radera
  2. varför inte en klassisk skomakarskärm i grönt glas? Men det kanske inte är rätt grön? Hihi.../Rebecca

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar skomakarlampor i grönt glas! Men du har helt rätt, det är lite fel grön. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!