tisdag 9 februari 2021

Takspont och spontana tulpaner

Nu går renoveringen framåt med rejält raska kliv, vill jag lova. Under dagen har det dragits rörledningar för el i väggar och tak, och när klockan slog 16 hade snickarna spikat upp nästan hela taksponten. Vi har valt en putsad slätspont från Norrlands trä, som har en mjuk och slät yta och en profil med väldigt smal fas. Eftersom brädorna levererades färdigmålade (S-0502-Y), så blev det liksom en känsla av slutfinish direkt. Och det bästa av allt: Vi har inte förlorat någon takhöjd alls. I just love it!


Mitt i byggröran knackade det plötsligt på dörren, och där ute på trappan stod en av mina tidigare elever med en bukett gula tulpaner. Tack snälla S, om du läser det här. Jag blev så glad! För en stund låtsas jag att köket är klart och att kannan med tulpaner står på mitt köksbord. Kan ni se det framför er? Jag kan!


Ikväll har jag festat till det med en micrad fiskgratäng, och nu väntar en lång varm dusch. Man känner sig onekligen lite byggdammig, trots att man inte bidrar med någonting mer än glada tillrop. Fast det gör jag å andra sidan desto bättre, hihi!

2 kommentarer:

  1. Hi Hi vilken vitsig rubrik. Taket ser jättefint ut. Klart att jag kan se kannan på bordet. Är lite avundsjuk på dig eftersom jag så gärna vill ha ett nytt kök. Fattas bara de där slantarna du vet. Kul att få blommor från en gammal elev. Gott betyg. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du såg att jag verkligen hade tänkt till i rubriken, hihi!
      Ja, det kostar ju en slant att renovera kök. Kanske lite därför det har tagit 12 år för oss att komma till skott. Men nu tänker vi att det delvis är semesterpengarna vi inte spenderade förra året och förmodligen inte kommer spendera sommaren 2021 heller.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!