tisdag 2 mars 2021

Skafferidetaljer

Nu när köksrenoveringen går in i en pausperiod (iallafall fysiskt), passar jag på att googla roliga detaljer. Jag sonderar mest utbudet för att se vad som finns, för det känns bäst att vänta med detaljerna tills skåpen är på plats. Då ser man ju mer vad som passar, liksom. Häromdagen gick jag iallafall händelserna i förväg och införskaffade ett spolformat skåpvred i förnicklad mässing, som vi ska sätta på det nya skafferiet. Det finns hur många varianter som helst på marknaden, men jag lyxade till det och köpte mitt från Byggfabriken. Den tillhörande haken finns i olika mått, beroende på om skåpsluckan är överfalsad eller innanförliggande. Vår skafferilucka kommer att vara innanförliggande, så vredet och haken kommer att monteras på samma plan.  

Från det gamla skafferiet räddade vi naturligtvis den fina emaljskylten (även den från Byggfabriken), som vi kommer att återanvända på den nya skafferiluckan. Tillsammans med skåpsvredet kommer det förhoppningsvis hjälpa till att sätta en gammaldags prägel på skafferiet, som för övrigt inte kommer att ha något bakstycke utan istället visa den fina pärlsponten på väggen. 

Jag spanar även på redskapshängare, knopplister, konsoller, hyllplan, köksgardiner och kökslampor, men där ska jag försöka "hia mig" och inte shoppa på mig grejer förrän köket är klart. Hmmm, undra just om jag kommer att klara det...

2 kommentarer:

 1. Det är svårt att hia sig när man kommer in i ett "flow". Samtidigt är det ju så himla kul att förnya. den där emaljskylten är ju riktigt trendig. jag har sett att man kan beställa sådana som husskyltar.
  Det gamla är minsann riktigt hållbart även nytillverkat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, emalj blir visst aldrig otrendigt :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!