söndag 14 mars 2021

Trädgårdspelare med urna

Under Mello igår kväll scrollade jag runt på Marketplace samtidigt. (Som kvinna har man ju som bekant simultankapacitet, hehe!) Vips, så hittade jag en äldre gjuten trädgårdspelare med tillhörande urna. Den var till salu för 375 kronor och gick att avhämta 2,5 mil härifrån. Bilden var i ärlighetens namn ganska dålig, men för det priset tänkte jag att det var värt att chansa. Och vilken bra chansning det visade sig vara!


Säljaren var en trevlig herre med fint efternamn och vaxad mustasch. Han berättade att pelaren har stått i trädgården utanför ett större hus från 1917, att den hade varit vitmålad en gång i tiden och att han själv brukade ha en agave i krukan. På Solhäll blir det påskliljor till att börja med. 


När jag klev ur skåpbilen och såg pelaren och urnan i verkligheten, började jag undra om det hade fallit bort en nolla på prisuppgiften på Marketplace. De ser ju ut som något från en anrik gammal slottspark! Foten på urnan är förvisso lite sönderslagen, men det faller mest under kategorin "patina". 


Pelaren väger en sisådär två ton (tja, nästan iallafall), så man baxar inte direkt runt den i onödan. Medan jag funderar på var den ska stå permanent, får den stå kvar på framsidan så länge. Nu känns Solhäll nästan som Versailles, hihi! Trés élégant!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!