tisdag 13 april 2021

Aprilväder och pengar som bränner i fickan

Huanemej, vilket aprilväder vi har i "Glesbygd". (Vilket i och för sig inte är så konstigt, för det är ju faktiskt april.) Morgonfrost, sol, regn, blåst, hagel och snö om vartannat. Det senaste dygnet tror jag bestämt att vi har haft alla varianter. Mina stackars penséer hukar sig i krukorna. I den kalla luften har de inte växt nämnvärt sedan jag planterade dem, men de är minsann tåligare än man kan tro. 

Jag har varit på jobbet två halvdagar i rad och känner mig smått lycklig över att jag har fått klä på mig riktiga kläder, fixa håret och dra på lite mascara. Det har sannerligen inte hört till vanligheterna det senaste året. Idag hittade jag dessutom arbetsgivarkommunens julklapp i min väska och insåg att jag har ett presentkort som jag måste shoppa för inom sex veckor. Valet är ju en baggis. Det får snart bli ett besök på Växtmästaren, helt enkelt. 

4 kommentarer:

 1. Trevligt att hitta en julgåva så här på vårkanten. Växtmästaren är väl ett jättebra ställe att göra av med slantar på. Här har inte penséerna kommit ut i krukor ännu. Kanske lika bra eftersom det är många minus varje natt. Ha en fin dag. Kram Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. I mina krokar av Skåne klarar penséerna ett par minusgrader om natten, så jag har haft mina ute i en hel månad snart.

   Radera
 2. Men åh, tack för påminnelsen, har ju också en kommunklapp i form av ett presentkort, som jag glömt... puh, det vore ju synd att gå miste om den!
  /Gunilla

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!