tisdag 20 april 2021

Boktips om byggnadsvård

När jag var och storhandlade strax innan påsk, så passade jag på att plocka med mig ett exemplar av Erika Åbergs nyutgivna bok "Byggvård - Hur du får tid, råd och kraft att restaurera ditt hem".  I den får man följa Erikas egen resa som ägare till ett gammalt hus på landet någonstans i Gästrikland. Boken innehåller både praktiska tips och personliga historier, och det jag gillar med boken är framförallt den sunda balansgången i Erikas inställning till byggnadsvård. Hon delar frikostigt med sig av sin kunskap och sina erfarenheter, men knäpper inte läsaren på näsan med sin kunskap. En attityd som ju tyvärr annars är ganska vanlig på byggnadsvårdssidor på nätet, där tonen kan bli rentav otrevlig ibland.


För mig är det här en väldigt lagom lektion i byggnadsvård. Mest njuter jag av Erikas små anekdoter, som till exempel om den gången då de fick besök efter en långvarig köksrestaurering och besökaren undrade vad de skulle göra med köket. Det här är helt perfekt litteratur för den där en-kvart-innan-jag-släcker-lampan-läsningen om kvällarna. En trevlig bok, helt enkelt. Man sover gott på den. 

2 kommentarer:

 1. Vill bara kika in och gratulera till erat jättefina kök! Jag kollar ju oftast bloggar i mobilen, men där funkar inte alltid att kommentera, så därför blev det ingen kommentar häromdan.
  Förstår att du är nöjd med köket, så himla fint! Golvet (helt underbart, så avis!) väggarna, och inredningen, verkligen fint! Hemtrevligt är nog ordet!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Gunilla! :-)
   Ja, vi känner oss nöjda. Att vi kunde använda det gamla golvet gör verkligen hela köket!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!