onsdag 21 april 2021

Taklampan Birgith

Med Fröken Gröns mått mätt får jag säga att det fortfarande är ganska spartanskt i köket. Man vill ju liksom suga på helt-nytt-kök-karamellen så länge som möjligt och inte skynda sig att belamra alla fräscha och luftiga ytor med en massa ogenomtänkta pryttlar. För att inte tala om hur försiktig man är med att borra upp grejer på väggarna. Flera av våra gamla loppisfynd ser plötsligt så sjaviga ut, och vi väljer vad vi flyttar in här med nästan vördnadsfull omsorg. Det där kommer säkerligen att ändra sig med tiden, men just nu får saker och ting lov att ta tid. En helt ny känsla för mig, som helst brukar vilja göra färdigt grejer direkt i vanliga fall. 

En av sakerna som plötsligt inte kändes rätt var vår gamla IKEA-taklampa. Den hade förvisso helt rätt grön färg, men kändes mest stor och klumpig när vi provade att hänga upp den. Jag beställde en skomakarliknande lampa i lindblomsgrön emalj på en nätbutik, och den hängde vi upp igår. Lampan heter 'Birgith' och kommer från Strömshaga, och den är ganska mycket nättare i storlek. Dessutom har den en tvinnad beige tygsladd, som ger en extra gammaldags touch, och en tjusig takkopp i matchande grön emalj. Mest nöjda är vi över att vi lyckades skruva fast takkoppen utan glipa mot taket, hihi!


Nu spanar jag efter nya gardiner. Exakt vad jag letar efter vet jag inte, men jag vet vad jag vill ha när jag ser det. Jag kanske ska börja med att titta i mitt eget linneskåp, hihi!

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Har haft lite span på din fina kökslampa också, men den kändes lite för stor i vårt kök. Men den är ju så fiiiin! :-)

   Radera
 2. Svar
  1. Tack, vad roligt att du tycker det. :-)

   Radera
 3. Blir hur bra som helst, köket ser verkligen näpet ut - lite dockskåp över det:) Känner igen mig i det att man vet vad man vill ha när man ser det:)
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi kanske får döpa om huset till "Lundby", hihi!

   Radera
 4. Supersnygg lampa och med rätta sladden! Den passar ju perfekt!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!