torsdag 22 april 2021

Forsythia, mirabell och sommardäck

Kan man annat än älska den här tiden på året? Det känns som om det händer något nytt i trädgården för varje dag. Nu blommar forsythian i buskaget ner mot bastustugan som ett maffigt gult fyrverkeri. Under busken lyser kirskålen redan grön, hmmm... Man får ju ändå ge den cred för att vara den duktigaste marktäckaren. Prydnadsgräset i högra hörnet på bilden har jag inte hunnit klippa ner än, men det blir nog tid till det också vad det lider. 


Om man går genom portalen och svänger runt vänsterhörnet på bastustugan, så möts man av två blommande mirabeller. Det till höger har många grenar både lågt och högt och ser ut som ett riktigt sagoträd, medan det till vänster om växthuset är väldigt högt och smalt och egentligen skulle behöva klippas ner lite grann. Men det får nog vara som det är. Plätten där det växer torrt gräs är numera den enda delen av moraset som inte är iordninggjort. Kanske blir det sommarens projekt. 


Idag bytte jag sent om sider till sommardäck på skåpbilen, så nu håller jag tummarna för att det inte blir alltför stora bakslag så här långt söderut. Fast det där vet man ju aldrig. Det är ju inte för inte som det kallas för aprilväder. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!