söndag 11 april 2021

Städat i gröna rummet

Gröna rummet har fungerat som uppställningsyta för både möbler, porslin, köksapparater och skafferiprodukter under köksrenoveringen. Det har varit helt knökfullt där inne, och vi har inte kunnat använda rummet till något annat på nästan två månader. Länge satt det dessutom plast i dörröppningen in till köket, så flödet i huset har varit avstängt långa perioder. Efter att ha plockat in det vi skulle ha i köket var det fortfarande ganska mycket grejer kvar här inne, och det kändes som en perfekt söndagsaktivitet att städa upp så att vi kan börja använda rummet som vanligt igen. 


Sagt och gjort. Jag var faktiskt ganska osentimental när jag gick igenom allt som stod kvar och körde hårt på devisen "kill your darlings". Jag har ju släpat hem ganska mycket loppisfyndat udda-porslin genom åren, om man säger så. Städningen resulterade i fem papperskassar fyllda med porslin och husgeråd, som vi ska köra till en av våra lokala välgörenhetsloppisar. Duktigt av mig!


När jag ändå var i farten städade jag i det lilla vita vitrinskåpet också. När jag var klar hade jag fyllt ännu en loppiskasse med onödiga grejer. Sen kunde den riktiga städningen börja. Vi tog ut mattan på vädring, och medan den ändå var ute passade jag på att såpskura hela golvet. Jisses, så rent det blev! 


När mattan var tillbaka på plats och möblerna hade flyttats tillbaka, så strök jag en ren duk och lade på bordet. Jag sprayade den med linnevatten från Washology, så nu doftar det ännu godare i rummet. Insidan på glasluckan till spisen fick sig också en omgång, vilket verkligen var välbehövligt efter vinterns mysbrasor. 


"Så stort huset plötsligt känns!" var makens kommentar när allt var klart. Och det känns onekligen så. Nu har vi iallafall ett halvt rent hus, hihi! Högarna i de andra rummen visar jag inte...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!