lördag 10 april 2021

Köksmöbler, matta och pärlhyacinter

Det blir mycket fokus på köket här på bloggen. Om ni tröttnar på det får ni väl ta en paus härifrån ett tag framöver, hihi! Eftersom köket saknar både kakel och golv- och taklister tänkte vi att vi inte skulle stoppa in så mycket grejer än, men det där med att vänta är ju inte min starka sida. Både köksmöblerna och den gamla plasttrasmattan har kommit på plats, och det känns mysigt att äntligen kunna sitta här. Vi får väl helt enkelt ta ut grejerna igen, när hantverkarna kommer för att fixa det sista. Det dröjer nog åtminstone en vecka till, för kaklet har inte ens kommit än. 


Min gulliga moster i Dalarna skickade ett presentkort på Interflora med uppmaning om att köpa en blomma och sätta på köksbordet när köket var klart, så det gjorde jag idag. Det blev vita pärlhyacinter, som jag planterade om i en liten spillkum i keramik med grönglaserad kant. Så vårigt och fint! När lökarna har blommat över planterar jag ut dem i trädgården, så kommer de igen nästa vår. 


Någon duk har det inte kommit på bordet än, men däremot har dynan och kuddarna kommit på plats i kökssoffan. Det gamla tyget på dynan var sorgligt solblekt och fläckigt, så jag tog bort det och nålade istället på det grön-vit-rutiga tyget som jag hittade på loppis för några veckor sedan. Jag tror det är en gardinvepa egentligen, för tyget var fållat och klart både på längden och på kortsidorna. Det räckte bara till att täcka ena sidan och vika runt kanterna på dynan, men vad gör väl det. Undersidan syns ju inte. 


Vi tog ner en avlutad pinnstol som vi hade på vinden, och det trärena smälter in riktigt fint mot både golvet och färgerna i rummet i övrigt. Den får stanna kvar så länge, så får vi se hur länge den blir kvar. Vi har fällt in den ena av två klaffar på bordet, för att skapa lite mer luft, men egentligen kan man ha båda klaffarna uppfällda utan problem. Plasttrasmattan har vi lagt med "julsidan" uppåt, för det blev faktiskt snyggast. På den andra sidan är den tvärtom i färgerna, med vita rankor på grön botten.


För övrigt har vi varit på återvinningscentralen med ett lass kartonger och annat byggskräp, och så har vi naturligtvis handlat nybakat surdegsbröd, så som traditionen bjuder om lördagarna. Nu väntar en eftermiddagsbastu innan kvällen tar vid. Nu när det är så fint i köket får man ju inte glömma bort att skura av sig själv lite grann också, hihi!

6 kommentarer:

 1. Nej jag ledsnar inte på köksbilder, tvärtom. Golvet blev verkligen superfint. Pinnstolar kan man ha hur många som helst om man frågar mig. Jag är en riktig stolnörd. Plasttrasmatta är praktiskt att ha i ett kök. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen praktiskt med trasmatta. Och extra bra att ha som skydd framför spisen och diskbänken, nu är golvet fortfarande är ganska nyskurat. Pinnstolar finns det i många färger och modeller på vinden. Jag byter lite efter behag. :-)

   Radera
 2. Säger som Villa Ryttarängen. Jag älskar att följa "fore och efter" resultat och eftersom jag följer din blogg i vanliga fall, så är det lite extra spännande att följa med nu. Köket är ju trots allt hemmets hjärta :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var roligt att höra. :-)
   Och nog är köket hemmets hjärta. Ännu mer nu, när det är fint och man vill vara där även när man inte lagar mat.

   Radera
 3. Så fint! Älskar också grönt i alla former. Tröttnar aldrig på dina bilder. Ha en fortsatt skön söndag och kommande vecka.
  Kram Tummelisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, grönt är verkligen skönt! Tack för att du inte tröttnar. :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!