fredag 9 april 2021

Kran och bestick

Nu är vattnet inkopplat i köket, hurra! VVS:aren började greja redan klockan 7 imorse, och ett par timmar senare hade vi både kran med rinnande vatten, värme på elementet och en fungerande diskmaskin (mitt livs första!). Efter att ha diskat i badrummet sedan vecka 8 känns det som en enormt stor lyx att bara kunna vrida på kranen, och vips så kommer det vatten. Det har inte varit så roligt att skölja bort matrester och diska kladdiga återvinningsburkar i handfatet, om man säger så...

Kranen vi har valt har jag skrivit om förut. Den heter 'Rogen' och kommer från svenska FM Mattsson och är i härlig retrostil med två kranar. Alldeles lagom hög för att man ska kunna få in en hink under den. Kranvreden är färgkodade med rött för varmt och blått för kallt. Så söta! Är det inte funkis så det förslår? 

När jag ser kranen på plats känns den så självklar i vårt lilla kök. Jag är verkligen glad att vi inte krånglade till det med någon snofsig viktoriansk variant, för en sådan hade med största sannolikhet känts helt malplacerad. Däremot har jag införskaffat den obligatoriska flaskan diskmedel från L:a Bruket, som sig bör när man är bloggare och ska visa sitt nyrenoverade kök, hihi!


Vi hade ärende in till stan idag och slank inom Cervera för att kika lite grann. Där var det rea på bestick, så vi slog till och köpte en uppsättning nya vardagsbestick. Våra gamla bestick köpte jag på IKEA någon gång på 90-talet, så de har ju hängt med ett tag. De nya besticken heter 'Viken' och kommer från Anders Petters. Jag gillar den lite gamla stilen, och så har de en härlig tyngd i handen. 


Vi fick välja tre olika lådinsatser i trä "på köpet" från Åraslöv, och vi valde bland annat en besticklåda. Den är vitlaserad invändigt och tillverkad exakt efter måtten i lådhurtsen, som för övrigt inte heller har några som helst standardmått. Här vilar de nya besticken fint, i sällskap med några gamla silverskedar från min farmor, som är perfekta i storlek för frukostfilen. (Och för äppelpaj med för den delen.)


Jag har faktiskt haft semester idag. Det bestämde jag lite spontant igår morse, när jag insåg att jag mest av allt bara vill greja och ställa iordning här hemma. Tur att man har en förstående chef, hihi!

2 kommentarer:

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!