tisdag 18 maj 2021

Trädgårdsmotiv

Jodå, päronträdet står också i full blom. Det blev visst lite stött över att jag tillägnade äppelträdet ett helt eget inlägg igår, så det är nog bäst att jag lägger ut en bild illa kvickt. Majestätiskt, eller hur? Putte i badet är lika hänförd som jag. 

Jag hittade mängder av frösådda gullvivor i gruset på uppfarten och flyttade dem alla till rundeln framför köksträdgården, så att vi inte ska trampa sönder dem. De påminner mig om bokmärken jag hade när jag var liten. De föreställde olika blomsterflickor, och jag vill minnas att en av dem var just en gullviva. Det blir ju nästan inte vårigare än så här. Och så lite fin barndomsnostalgi på det. 

Såväl självsådd ogräsförgätmigej som dyr kaukasisk förgätmigej 'Jack Frost' blommar nu. Den uppstammade busken är en snöbollsbuske, men den har inte riktigt vaknat till liv helt och hållet än. Tur ändå att allt fint inte blommar samtidigt. Här ser jag att kirskålen tränger på bakifrån, så det blir nog till att ta en sväng med spaden till helgen. Ormbunkarna i framkant har jag inte ens klippt ner. Jag får nog iallafall ansa dem lite. 


Lönnarna nere vid köksträdgården fröar så man kan bli galen. Ibland har jag hela huvudet fullt när jag kommer in, och på marken ser det ut som limefärgad snö. Den gigantiska gamla stubben är resterna av en död alm som vi fällde 2011, och som blev det riktiga startskottet för att jag sedan anlade en köksträdgård i den här hörnan. Jag älskar stubbar! Och stenar! Och grön mossa! Och när det är lite snårigt!


Vid husgrunden nedanför smatten på baksidan blommar hjärtbergenian för fullt. Är inte det en underskattad och lite bortglömd perenn, så säg? Den är ju helt ljuvlig!


Och därmed har jag tömt kameran på trädgårdsbilder for now. Det får nog bli en ny fotorunda redan ikväll. Motiv finns det ju gott om just nu, om man säger så. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!