tisdag 8 juni 2021

Kvällar som den här

Jag var på plats på jobbet på eftermiddagen idag och passade på att svänga inom Växtmästaren på vägen hem. Tanken var att jag skulle köpa ett nytt glas till regnmätaren, men det glömde jag bort i den allmänna hänförelsen över allt annat fint som fanns att titta på. Jag köpte en liten krukros för 49 kronor, som var väldigt fin och frodig. När jag kom hem planterade jag om den i en större kruka, för jag tänker faktiskt att jag ska ha den på uteplatsen i sommar. Vilken ljuvlig rosa färg på blommorna!


Sen kunde jag inte heller motstå en jättefin rosendeutzia 'Yuki Cherry Blossom'. Den passar egentligen bäst som solitär i en låg plantering eller som marktäckare, men jag har satt min i en kruka så länge. Googla den, så får ni se vilka oemotståndliga blommor den får, men knopparna är ju också helt bedårande.


Efter kvällsmaten var jag ute i trädgården och småpysslade i flera timmar. Jag vattnade krukor och lade pinjebark för att täcka den bara jorden i en del av dem. Klockan hann bli 21 innan jag rullade in vattenslangen och stängde dörren till växthuset för dagen. Det är ju kvällar som den här man lever för så här års. Man får nästan lite semesterkänsla, fast det nästan är en hel månad kvar tills dess. Det är så lätt att jobba om dagarna, när man vet vilka ljuvliga kvällsstunder som väntar. Jag hoppas redan på en repris imorgon kväll. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!