söndag 13 juni 2021

Lite nytt grus

Från träportalen och upp till den lilla "hyllan" vid gårdspumpen är det ganska hög nivåskillnad. Det syns inte riktigt på bilden, men rosen 'Rosenholm' står mitt i en ganska brant backe. Att komma åt att klippa gräset under och framför den är något jag har svurit över ganska länge, i synnerhet som det mest har växt kirskål och annat ogräs där, så idag skar jag helt sonika bort en rejäl bit av grästorven och lade grus där istället. Nu kan man köra gräsklipparen med ena hjulparet på gruset, vilket är mycket lättare. Naturgrus brukar faktiskt hålla sig på plats bra, även om marken sluttar. 

Uppe runt pumpen har det redan varit gruslagt i flera år, men det hade börjat sjunka undan lite grann. När jag ändå höll på och greja idag, så passade jag på att skära bort ytterligare ett par decimeter av gräsmattan hela vägen in mot rosenspirean, och sen lade jag på några skottkärror nytt grus på hela ytan. Vi har ju fortfarande en rejäl grushög på uppfarten, som det bara är att ta av. Det blev så prydligt. 

Saxifragan som stod i en kruka på brunnslocket hade blommat över och började se torr och risig ut, så jag ställde dit en kruka med eterneller istället. Den köpte jag på handelsträdgården under gårdagens besök där. Blommorna ser ut som stora syrliga karameller i härliga färger. Ormbunkarna som växer direkt ur gruset har hittat hit på egen hand. Jag älskar ju ormbunkar, så de får absolut vara kvar. Murgrönan är samma murgröna som växer ner över kanten mot bastustugan. Den växer verkligen så det knakar, åt alla håll och kanter.


Badkrukan Siw (gjord av Malin Österlund) fick komma ut från sin vinterförvaring. Hennes badmössa var helt bortnött av flera års väder och vind, så jag målade dit en ny. Grön igen, så klart. Färgen hittade jag i en gammal burk i källaren. Man kan ju undra vad jag har målat så knallgrönt tidigare, hihi! På originalbadmössan var det en kant med vita prickar längst ner, så det kanske jag målar dit en annan dag. 


Däckstolen från IKEA är 13 år gammal och sjunger verkligen på sista versen. Det sitter lösa ribbor både här och där, och hela konstruktionen är ranglig bortom räddning. Det här är den absolut bästa platsen att sitta och läsa på, så den vill jag inte bli av med. Dags för en ny stol, med andra ord. Jag har redan hittat en farbror i Osby som snickrar jättefina däckstolar, så jag ska köra och köpa en ny av honom redan imorgon kväll. 


Vilken härlig heldag i trädgården det blev. En sådan där dag, då det nästan börjar infinna sig lite semesterkänsla. Jag blev nästan lite snopen när jag kom på att det är en vanlig jobbmåndag imorgon. Tur att det ser ut att bli härligt kvällsväder i veckan som kommer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!