torsdag 17 juni 2021

Paradisbuskar och värmebölja

Nog känns det som om trädgården är som allra vackrast nu. Fast det tyckte jag redan förra veckan, och veckan före det. Alldeles säkert kommer jag tycka det nästa vecka också. För det är ju just det som är tjusningen med att ha trädgård; att det händer nya saker så gott som varje dag, och att det som är vackert förgås och ersätts av något nytt vackert. Paradnumret just nu är den gamla paradisbusken i snåret mellan uteplatsen och planket nere vid bastustugan. Den är hög som ett träd och blommar med vackra rosa kaskader just nu. Finast är utsikten från innergården vid badtunnan.


Vi har en paradisbuske till, som jag har planterat själv. Den har nog en 5 år på nacken nu och är tät och fin i formen, eftersom jag beskär den ganska hårt vart och vartannat år. Här är blomningen inte lika ymnig, men i mer tittvänlig höjd. 


Det är vansinnigt torrt i marken nu. Jag hoppas väderleksrapporten är tillförlitlig inför helgen, för den utlovar regn på söndag. Men till att börja med ska det bli närmare 30 grader varmt imorgon och på lördag. Jag har lagt in om lite vackert-väder-ledigt imorgon, för inomhus vid en dator vill jag absolut inte sitta i värmen. Vi får väl lägga oss i badtunnan om det blir för olidligt. Tur att vi har den. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!