fredag 11 juni 2021

Sommar, svenska bär och spisleverans

Idag kom maken hem med fådda gula skolavslutningsrosor, och jag kom hem med nektariner och årets första svenska jordgubbar. Detta är ungefär allt man behöver för att känna sommaren i sig. 


Och jodå, spisen levererades minsann idag, hurra! Undrens tid är visst inte förbi. Vi har bara väntat sedan i november. Nu är den inburen i hallen, men inte riktigt uppackad och installerad. Det där ska man nog vänta med att göra tills man är lite piggare i skallen än vad vi är nu. Men jag har naturligtvis tjuvkikat i kartongen. Den är verkligen ursnygg och kommer bli pricken över i i köket. (Visst älskar man när det kommer två likadana prepositioner i rad? Det där ser obegripligt konstigt ut, tycker mina SVA-elever.) Sen blir det spännande att se vilka kastruller och pannor som funkar på induktionshäll. Om någon alls...

Ikväll blir det hämtmat från thairestaurangen, chips, ostkrokar, läskeblask och hela billevitten. Det är ju fotbolls-EM på TV, och somrigare än så blir det ju nästan inte. Happy Friday, allihopa everybody!

2 kommentarer:

  1. Skönt att spisen kom till slut, ett kök är ju inte riktigt komplett utan...
    Gjutjärn fungerar bra på induktion och övriga kastruller och grytor kan du kolla med en magnet. Är botten magnetisk, ja då funkar det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smart test-trick! Det får vi prova.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!