torsdag 10 juni 2021

Knopplist

Sedan köket blev klart har jag kikat efter en knopplist att sätta på väggen bakom dörren. Det är extremt tajt om plats där, eftersom dörrkarmen sitter så gott som kloss mot väggen i hörnet. Dörren står dessutom alltid öppen mot väggen, så därför kan knopparna inte sticka ut för mycket. Därmed föll tanken på en riktig gammal knoppbräda bort, för på dem är djupet ofta uppemot 10 centimeter. Jag har kikat på nya knopplister på alla möjliga sidor, inklusive ställen som byggvårdsbutiker, Norrgavel, Marbodal och Tamburstore, men när jag var i Malmö i måndags hittade jag en billig trären variant på H&M Home som funkar alldeles utmärkt för ändamålet. Jag behandlade det obehandlade träet med en man-tager-vad-man-redan-haver-hemma-blandning, innan jag skruvade upp listen på väggen. De snedställda knopparna fungerar jättebra bakom dörren. 


Den där dörren är egentligen ett renoveringsprojekt i sig. Den är vacker med sina speglar och har dessutom en underbar låskista (på andra sidan) men någon gång har någon tyckt att det var en bra idé att måla den i högblank vit lackfärg, som sedan har gulnat betänkligt med åren. Jag är lite sugen på att slipa av den och måla den med linoljefärg, men å andra sidan har alla dörrar i hela huset samma nyans nu, så målar man en borde man nog måla om alla. Jag ska iallafall börja med att snygga till dörrkarmen där allra längst in i hörnan. 


Check på knopplist, alltså. Det tar sig. Jag vågar nästan inte skriva det, men har vi tur blir det även check på spis imorgon. Men det tror jag inte på förrän jag ser den på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!