söndag 20 juni 2021

Söndagsutflykt

Vi kom på att det finns AC i bilen, så för att coola ner oss i värmeböljan bestämde vi oss för att åka på en liten söndagsutflykt. I Stockamöllan (norr om Eslöv) ligger det tre antikaffärer som jag följer på Instagram, så vi styrde kosan dit. Det faller sig så bra att de dessutom ligger kring samma gård: Lilla Fröken Fröjd, Stenhuset och Frid och Fröjd

Här fanns mycket att titta på. Alla tre ställena går lite i samma stil, med en blandning av nytt och nött. Jag köpte en stor grönmålad zinktratt (jo, men en sådan behöver man ju) och två plantor 'Vanilla'-tagetes. Stolen på bilden här nedanför (en trebent träpall med ryggstöd) höll vi på att spontanshoppa, men den hade visst redan blivit såld via mail. Där kanske vi hade tur, hihi!

Den här donnan var ju tjusig värre. Det är tydligen så här man ska se ut när man åker på söndagsutflykt. Själv kände jag mig mest oglamorös och svettig så fort jag klev ur bilen. 


Vi hann klämma ytterligare två antikloppisar som vi körde förbi; en utanför Munkarp och en i Billinge. Sen drog vi vidare mot Röstånga, där vi stannade på konditoriet och köpte med oss gigantiska ostfrallor med stekt ägg och bacon. Dessa inmundigades sedan vid ett bord i Skäralid, som är själva hjärtat i Söderåsens nationalpark. Det finns otroligt vackra vandringsleder här, men det gav vi oss (av förklarliga skäl) inte på idag. Smörgåsarna var iallafall supergoda. 


Innan vi tog oss ut på väg 21 mellan Ljungbyhed och Perstorp, så besökte vi Prästgården i Riseberga, som jag också följer på Instagram. Det är en riktig antikaffär med möbler som man mest bara kan drömma om, men att bara titta är allt som oftast hela nöjet. Här finns också ett café ute på gården, där det växer helt makalöst vackra 'Alchemyst'-rosor mot husväggen. En sådan måste jag nog ha någonstans. 


På vägen hem besökte vi två antikaffärer i Tyringe, men några fler fynd blev det inte idag. (Man kan lugnt säga att jag har sansat mig sedan vi rensade upp på vinden förra sommaren, hihi!) Sen körde vi hem och njöt varenda sekund av att sitta i vår AC-kalla bil. Och imorgon är det jobbmåndag igen; iallafall för undertecknad. Ofattbart. Det känns ju redan som om semesterkänslan har infunnit sig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!