onsdag 21 juli 2021

Mer målning och mörkröda stockrosor

När det gäller fönstermålningen, så tar vi det i etapper. Ett fönster i taget känns som ett lagom ansträngande åtagande, och om vi ska måla överhuvudtaget bestämmer vi inte förrän vi vaknar på morgonen. Idag tog vi oss iallafall an fönster nummer två. Eftersom jag vill att köket ska bli helt färdigt, och eftersom målning av fönster ingår i slutförandet, bestämde vi oss för att måla det lilla fönstret ovanför diskbänken före det andra fönstret på södersidan. När man står på marken på baksidan av huset så är det riktigt högt upp till köket, och till råga på allt så börjar källartrappan precis där vi behövde ställa stegen. Med en planka i gruset och en tung gammal parasollfot som stopp på första trappsteget, så lyckades vi ändå få den att stå riktigt stabilt. 

 

Medan maken hängde av fönsterbågarna och grejade med dem på uppfarten, så skrapade och målade jag fönsterkarmen och fönsterblecket. Fönstren blir obrutet vita, men inne i köket målade jag fönsterfodren och de ganska breda sidostyckena i S-0502-Y, som är samma nyans som pärlsponten på väggarna. Jag tycker det ger ljusinsläppet genom fönstret ett mycket mjukare intryck och det blir alldeles lagom mycket kritvitt i köket. 

Skymtade ni stockrosen på den första bilden? Den står precis på hörnet mellan södersidan och baksidan av huset och är verkligen maffigt mörkröd i färgen. Stockrosorna på framsidan av huset har mer pastelliga färger och är också jättefina, men den här färgen är nog nästan vackrast av alla. 


I förrgår var jag duktig och hade latexhandskar på mig när jag målade, men det hade jag alldeles glömt bort idag. Jag får nog skrubba mig med en Scotch-Brite-svamp i duschen, haha!

2 kommentarer:

  1. Vi ska leta frön från den där mörkt röda stockrosen. Har sett en som nästan är svart. Passar så bra med stockrosor mot en putsad vägg. Fast vi har ju trä men det går bra det med. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag ska nog också försöka ta frön i år. Fast med stockrosor vet man ju liksom aldrig vad det blir för färg när de väl kommer upp. Det känns som om det kan bli nästan vad som helst, oavsett färgen på moderplantan.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!