fredag 13 augusti 2021

För 50 år sedan

För 50 år sedan var det 1971. I Sverige bodde lite drygt 8,1 miljoner människor, och Olof Palme var statsminister. En liter mjölk kostade 1,31 kronor och en dagstidning 65 öre. Det allra första biltelefonsamtalet över Atlanten ägde rum via satellit, och mikrochippet kom och revolutionerade den tekniska världen. I Uganda gjorde Idi Amin statskupp, och i Kungsträdgården i Stockholm stred man för att rädda de gamla almarna. Jan Troells "Utvandrarna" hade filmpremiär, och den första filmen om Emil i Lönneberga likaså. Stellan Bengtsson blev världsmästare i bordtennis, och Tre Kronor tog VM-brons i hockey. Designern Coco Chanel, kompositören Igor Stravinskij och författaren Fritiof Nilsson Piraten gick ur tiden, och entreprenören Elon Musk, prinsessan Märta-Louise och fotbollspelaren Henrik Larsson såg dagens ljus. Och fredagen den 13 augusti 1971 föddes jag. På dagen 50 år sedan, alltså. Det känns smått ofattbart... 


På grund av de rådande omständigheterna blir det ingen stor födelsedagsbaluns, utan jag har valt att portionera ut firandet spritt över sommaren. Jag har redan blivit storligen firad vid flera olika tillfällen, och nya firanden väntar framöver. Jag får förvisso lite skrämselhicka när jag betänker att 50 år motsvarar ett halvt sekel, men min slutsats är ändå tydlig och klar: Ålder är trots allt bara en siffra. Jag tutar och kör vidare!

14 kommentarer:

  1. Hipp hipp Hurra!!
    Stort Grattis på Din Dag! (Och välkommen i klubben…☺️ )
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  2. Grattis, på din dag! Hoppas du har en fin dag.
    Kram Tummelisa

    SvaraRadera
  3. Gratulerer med dagen, Fröken Grön! Du og din mann gjør det så fint i hus og hage, inspirerende også for en nordmann! Hilsen Hjørdis i Bergen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du! Det var roligt att höra. :-)

      Radera
  4. Grattis på födelsedagen! Låter härligt att firas i omgångar 🥳

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det har verkligen varit väldigt trevligt! :-)

      Radera
  5. Grattis på födelsedagen!
    Alltid värt att fira födelsedag! Alternativet till att fylla år är ju rätt trist.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, fylla år vill man ju verkligen göra ett bra tag till. :-)

      Radera
  6. Ett försenat GRATTIS på din födelsedag! Det är verkligen speciellt att fylla 50! Vilket härligt firande ni ändå fick ( jag har läst ifatt lite). Wow, vilket hotell, och tack för att du visade så fina bilder!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!