onsdag 18 augusti 2021

Glädjeämnen på veckans mittersta dag

Idag hade jag blåjeans, strumpor och riktiga skor på mig för första gången på flera månader. Ute är det regn och rusk, och jag har mest gäspat mig igenom dagen. Nog är det ändå hösten som kommer smygande, både vädermässigt och känslomässigt. Vemodigt och mysigt på samma gång. Fast jag tänker mig nog ytterligare en trädgårdsmånad, innan säsongen definitivt går mot sitt slut. Det finns ju fortfarande så mycket att glädjas över. Som till exempel alla hortensior, som blommar som bäst. 

Ett annat glädejämne är att det helt klart är liv i mitt lilla alpvideträd, som jag klippte ner efter att det hade vissnat helt för ett par veckor sedan. Nu kommer det fullt med nya gröna små blad. Som en helt ny vår. 


Och så kommer det en miljon gula mirabeller i trädet bakom växthuset. Jag kan inte minnas att det ens har burit frukt förut, men i år fullkomligt dignar grenarna. Så läckert! Men jag inser redan nu vilken getingfest det kommer att bli sen, när det ligger mängder av mosiga plommonfrukter på marken och jäser...


Ett fjärde glädjeämne är att jag just hittade en halväten påse ostbågar i skafferilådan i köket. Så nu vet ni vad jag gör, så här på veckans mittersta dag. Sämre kan man allt ha det, hihi!

1 kommentar:

  1. Samma här, jeans, strumpor och långärmat. Inte riktigt vad man tänkt sig redan. Inga plommon dock men ändå man får glädjas åt det som går, vindruvor tex.. Ostbågar är livsfarligt gott Kram Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!