måndag 2 augusti 2021

Jobbstart, bastubad och en smula vemod

Jodå, jag överlevde min första jobbdag. Den var faktiskt till och med riktigt trevlig, även om jag får medge att mycket gick i slow motion. Bara att logga in på datorn tog sin lilla tid, för vem katten kommer ihåg sina inloggningsuppgifter efter en hel månads frånvaro? Och det jag hade varit duktig och förberett och gjort iordning innan jag gick på semester för att underlätta jobbstarten idag, tedde sig helt obegripligt. Tänk att man kan tappa tanken så totalt på bara fyra veckor. Fast jag tänker att det är ett sundhetstecken om man har förmågan att så fullkomligt stänga av jobbet när man är ledig. Tilläggas kan att när jag väl kom in på datorn hade jag plötsligt 756 timmars övertid på mitt flexkonto, för jag hade visst glömt att stämpla ut när jag gick hem den 2 juli. Så nu kan jag kompa ut resten av terminen om jag vill, haha!


Efter en sådan ansträngande första jobbdag var det extra skönt att få ta en kall öl i kylen och lufsa ner till bastustugan efter kvällsmaten. Det är extra mysigt att basta när det regnar, och så känns det alltid varmare i badtunnan då. Lite som när man var liten och badade utomhus när det regnade. 


För mig är det snudd på religion att sedan bara få sitta på en av de där gröna stolarna och njuta, både av känslan i kroppen och av allt det vackra i trädgården. Den långa torkan till trots är det ändå mycket som är väldigt frodigt just nu. Murgrönan är ju en absolut favorit, och perukbusken frodas och trivs och skjuter nya skott. Den lilaröda färgen är verkligen makalöst läcker som konstrast mot allt det gröna. 


Sista omgången i bastun skrubbade jag hela kroppen med skrubbsalt, och efteråt satt nästan hela solbrännan kvar i skrubbhandsken. Jag passade på att dofta lite extra på rosen 'Rosenholm' när jag gick förbi efteråt, för den håller på att blomma över. Nu dröjer det ett helt år innan den blommar igen. Man drabbas allt av lite augustivemod när man tänker på det...


Det svåraste med första jobbveckan är annars att komma i säng om kvällarna. Det är ju stört omöjligt att somna redan klockan 22, fast det är vad man egentligen borde. Men man kan ju ligga och läsa och vifta på tårna en stund. Det ska jag göra nu. Over and out för idag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!