onsdag 8 september 2021

Rudbeckia 'Mini Belle'

Jag har haft möten som dragit över tiden två dagar i rad på jobbet, så idag utnyttjade jag den intjänade flextiden och pep iväg en timme tidigare. Innan jag hann reagera hade bilen kört till Växtmästaren ett par kvarter bort. (Hur det där fungerar har jag aldrig riktigt begripit...) Där fanns det som vanligt mycket trevligt att titta på, och jag kunde inte motstå att handla med mig två ljusare rosa rudbeckior av sorten 'Mini Belle'. Plantorna är riktigt rejäla med flera stammar och mängder av knoppar och blommor. Verkligen jättefina! 

När jag kom hem grävde jag ner plantorna omedelbart och bums. De hamnade i den ovala rabatten framför köksträdgården, där mina andra rudbeckior står. The more, the merrier, även om det är olika sorter. Fast jag fick flytta om de andra lite grann för att få plats med de nya. 


Nu ska det komma två soliga dagar med temperaturer på uppemot 24 grader. Det får man ju ändå kalla tvära kast, med tanke på att det nästan var minusgrader härom morgonen. Men inte mig emot. Jag är sugen på lite mer trädgårdshäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!