måndag 13 september 2021

Städa, skruva och sjunga

Igår ägnade jag mig åt välbehövlig storstädning nere i tvättstugan i källaren. Det tenderar att bli ganska smutsigt här nere, eftersom jag går in och ut med trädgårdskängor för att koppla på vattenslangen härifrån när jag ska vattna. Ett annat problem är att det drösslar ner både kutterspån och spindelnät från taket, om man inte håller efter det och dammsuger i springorna med jämna mellanrum. Dessutom var VVS:aren här nere och grejade med rör och avlopp upp till köket under renoveringen, och det hade vi bara städat upp lite provisoriskt. Nu är det iallafall så rent det nu kan bli, och som pricken över i skruvade jag upp den gamla gröna kökshyllan på väggen mellan fönsternischerna. Fint att den har hittat en ny plats, för den fanns ju i huset redan när vi flyttade in. Det övriga möblemanget är ett mishmash av loppis- och auktionsfynd och annat som vi har hittat i ladan. Modernt så det förslår, hihi!


Ikväll är det äntligen dags för körövning igen, hurra! Det är första gången på ett helt år som vi äntligen kan träffas och sjunga tillsammans. Lite avstånd får vi nog fortfarande hålla, för just körsång lär ju vara extremt smittspridande. Men nu är alla vaccinerade iallafall. Som jag har längtat! Och maken med för den delen. Han är ganska trött på mitt ständiga gnolande. "Om du åtminstone kunde sjunga förstastämman, så att man hör vad det är för melodi." Men självklart vill man vara alt, hihi!

4 kommentarer:

  1. Härligt att få städat i källaren! Jag har mitt framför mig, puh...
    Ja livet börjar sakta men säkert återgå till lite mer normalt, hoppas det håller i sig nu :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har fler rum i källaren att ta tag i. En massa gamla färgburkar att rensa bland och verktyg att sortera. Det får bli en regnig dag...

      Radera
  2. Där passade ju hyllan perfekt. Skönt när man har nystädat i tvättstugan. / Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jätteskönt med nystädat! Synd bara att det inte brukar vara så länge... :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!