torsdag 23 september 2021

Stormy weather

Under eftermiddagen och kvällen har blåsten tilltagit över Skåne. Tunga regndroppar slår mot plåttaket på Solhäll, och vindbyarna tar tag i trädkronorna och får dem att vaja betänkligt i sidled. Från köksfönstret ser jag hur ett par zinkhinkar med dahlior har blåst omkull, men det känns varken lockande eller lönt att gå ut och resa upp dem. Det får bli imorgon, när regnet har avtagit och vinden har mojnat. Istället tänder jag höstens första brasa i den öppna spisen och njuter av både värmen, det sprakande ljudet och doften av höst. Så mysigt!

Dagens inlägg avslutar jag med ett litet TV-tips: "Mitt barn blev skolskjutare" på SVT Play. Det otroligt tunga ämnet hanteras på ett mycket respektfullt och lågmält sätt av filmmakarna Frida och Lasse Barkfors, och mötet med föräldrar som lever i skuggan av sina barns chockerande handlingar är mycket starkt. Jag tycker att ni ska se den.

2 kommentarer:

  1. Tittade också på den dokumentären, himla bra. Pervert Park är också sevärd, om sexbrottslingar. Tror att det är Barkfors som gjort den också. /Rebecca

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Jag ska se om jag kan hitta den.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!