fredag 22 oktober 2021

Nu smyger jag igång...

Jag var i Hässleholm och storhandlade på förmiddagen. På flera ställen har man minsann smugit upp julpynt nu, och jag erkänner utan omsvep att jag tycker det är lika roligt varje år. Fast jag redan har lådvis med julgrejer på vinden, så vill man liksom ändå ha något nytt. Idag blev det ljustema i form av julgransformade ljus från ICA Maxi och en ljusstake, en ljusslinga och skruvade ljus från Jysk.

Först tänkte jag att ängeln var en hyacintkruka, men det är faktiskt en ljusstake. Den blir nog fin på köksbordet i jul. De skruvade ljusen (som syns på bilden här ovanför) köpte jag mest på skoj. Jag har annars inte riktigt fallit för den trenden, eftersom jag oftast tycker att de är ganska fula. Just de här är ändå väldigt fina i färgen och inte så himla höga på höjden, vilket passar bra i vårt lilla hus med lågt i tak. 


Till jul ska jag nog göra en liten ljusmanschett av lingonris eller buxbom och lägga på ängelns huvud. Ljusslingan  med små granar och fusksnö i glasburkar är härligt kitschig. Den är batteridriven och kan nog få flytta runt lite överallt i december. Jag kan nästan tänka mig att hänga den i skåpbilen, hihi!


För övrigt kan jag väl även erkänna att vi har köpt julmust då och då ända sedan i september. Här håller vi inte det minsta på några påhittade regler för hur länge man ska "hålla på sig", hihi! Julmust tröttnar man ju dessutom aldrig på. 

2 kommentarer:

  1. Åhhh så fin änglakruka eller ljusstake. Ja slingan var fin den med. Men jag väntar nog lite till. Fast julmust kan man nog ta en slurk av. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast jag har inte grejerna framme än. De får vänta till första advent. Men köpa kan man ju göra nu, för sen när man vill ha det kanske det är slut. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!