söndag 10 oktober 2021

Upp med dahliorna

Imorse var det småfrostigt ute, och inte långt härifrån hade temperaturen visst varit en bit under nollan och vänt. Dags att gräva upp alla dahliaknölar, med andra ord. I år hade jag knölar både i krukor, zinkhinkar och murhinkar i korg, och utöver det hade jag dessutom planterat en hel rad längs kastanjestaktetet framför köksträdgården, så det blev onekligen en hel del att ta reda på. 

För en gångs skull var jag lite duktig och märkte upp alla knölar, genom att skriva med spritpenna på vanlig målartejp och fästa runt stjälkarna. I år har jag faktiskt mest haft mängder av vanliga enkla ceriserosa dahlior och en och annan enkel gul. Dessa knölar har jag "ärvt" och de delar sig mer och mer för varje år och fyller nu flera kassar. Jag ska nog göra mig av med några till nästa år och skaffa lite fler pompom-dahlior och dinnerplate-dahlior istället, för de är ju onekligen mycket roligare. Årets favoriter har utan tvekan varit Otto's Thrill och Wizard of Oz. 


Tidigare vintrar har jag vinterförvarat dahliaknölarna i papperskassar i hydroforrummet i källaren, men där har de mest varit i vägen, så i år provar jag att ha dem på hyllor i ladan istället. Går det så går det.

2 kommentarer:

  1. Oh ja, hög tid att ta upp lökarna! Bra att du påminde mig :) Sista bilden är helt ljuvlig...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Tänk att förfall kan vara så vackert. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!