onsdag 10 november 2021

En riktig fårskalle

Jag faller ju lätt för inredning som är lite humoristisk och kul, ibland på gränsen till lite barnslig. I en butik i Linköping blev jag helt charmad av två vaser från brittiska Quail Ceramics i form av stora får. Prylmajan i mig vaknade till liv, girigheten slog till omgående och jag stod där och dreglade som en hungrig varg över de stackars fårskallarna. "Mitt liv kommer att kännas totalt meningslöst och livet så mycket fattigare utan en sån här", var min första spontana tanke. Men det var bara en kort stund, för sedan såg jag prislappen. Den närmade sig 900 (hick!) kronor, och plötsligt återvände jag till verkligheten. Var skulle jag ens ställa en sådan här vas, om jag mot all förmodan kom hem med en? Sålunda kom jag hem utan vas, och klokt var väl det.

Bildkälla: https://harbitzblomster.no/

Ikväll (mindre än en vecka senare) skulle jag rota fram en kruka till en liten krukväxt som jag köpte på vägen hem efter jobbet. Jag rotade i mitt gedigna kruk-stash nere i källaren (ja, jag har ett där också), och vad hittade jag väl där? En kruka från Quail Ceramics föreställande ett får! Förvisso ett får av en annan sort, men likväl ett får. 


Hmmm, den hade jag totalt glömt bort att jag hade. När köpte jag den? Det händer uppenbarligen något med minnet efter 50... Iallafall på en tant som jag. Eller så är jag bara en fårskalle...

2 kommentarer:

  1. Uppenbarligen har vi samma smak. Bara genom att titta på bilden på dessa underbara får så känner jag ju att min önskelista till jul har fått en självklar ledare!

    / Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, men du har ju riktiga får i krokarna! Lyllos dig! :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!