torsdag 11 november 2021

Under my umbrella

Jag gillar inte bara får. Jag gillar paraplyer också. Helst färgglada sådana, som lyser upp i regn och rusk. På en galleria i centrala Linköping hade de hängt upp mängder av färgglada paraplyer som hängde ner från taket i ett stort ljusschakt ovanför rulltrappan. En sådan enkel detalj, som man blir så glad av. Jag kunde inte låta bli att stanna upp och ta en bild. Vilken färg hade ni valt? Jag gillar ju de gröna så klart, men hade nog nästan ännu hellre valt ett knallgult eller ett rött. 


För några år sedan hade trädet utanför rådhuset i Lund pyntats med knallrosa paraplyer. Jag ser att Lunds kommuns logga finns på dem, men kan sammanhanget ha varit rosa bandet-veckan, tro? Jag minns inte riktigt, men det var onekligen en maffig syn. 


Och i samband med att musikalen "Singing in the rain" gick på teatern i Kristianstad, hängde det gula och orangea paraplyer över Östra Boulevarden. Vilken läcker effekt det blev när höstsolen tittade fram för en stund och hela gränden lystes upp. 


Ja, nog är det något visst med paraplyer som gör att man blir barnsligt glad. Lite som med får, faktiskt. Och vattenkannor, men det är ett helt annat inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!