fredag 19 november 2021

Tröskel och lite inredning

Dagens D.I.Y.-projekt (do it yourself) här hemma har varit att mörkbetsa en brädbit, som har suttit som provisorisk tröskel i köket sedan renoveringen. Då blev väggen mellan rummen nämligen något tjockare, vilket också resulterade i bredare sidostycken på dörrposten. Att sätta in en helt ny tröskel istället för den gamla var helt out of the question, för våra nötta gamla trösklar bidrar med så himla mycket charm och själ att vi under inga omständigheter vill bli av med dem. Snickaren skarvade istället på den gamla tröskeln med gammal brädbit som han hittade på vår vind, och nu får den bli där permanent. Jag ska nog dutta på aningens lite bets på den gamla tröskeln också, så att de smälter ihop ännu bättre. Som ni ser sitter gångjärnen en bra bit in i dörröppningen, men här har vi aldrig haft någon dörr uppe, så det spelar inte så stor roll. 

På eftermiddagen drog jag en sväng till Hässleholm för att bunkra lite grejer på Blomsterlandet inför första advent nästa helg. Jag tänker att jag vill ha grejer hemma då, så att jag kan gå loss med pysslandet redan på fredag. När jag ändå var i krokarna slank jag inom Mixhuset, som är en trevlig inredningsaffär med konstigt läge på en gata bakom köpområdet med Rusta, Coop och Jula. 


Där fanns mycket fint att titta på, både julsaker och annan inredning. Jag köpte bland annat lagom juliga kökshanddukar och en sådan där liten hängande trådkorg som hänger på stången på bilden här ovanför. Båda kommer från från danska IB Laursen. De hade också fina grönglaserade lerkrus, men det jag köpte i Linköping är faktiskt vackrare i färgen. En sådan där gammal brödspade som är så poppis att ha som skärbräda eller ostbricka just nu, hade man ju också kunnat tänka sig. 800 spänn känns dock som en ganska orimlig prislapp för en träbräda. Tur att de dessutom är alldeles för stora för vårt kök, hihi!


Nu blir det ostkrokar och dokumentärserien om Spice Girls, som ligger på SVT Play. Girl power!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!