måndag 27 december 2021

Promenad, gottebord och balett

Det har varit ännu en kall men solig dag med klarblå himmel och glittrande snö i "Glesbygd". Till och med en soffpotatis som undertecknad kände sig manad att bege sig ut på en liten promenad för att få lite frisk luft i lungorna och lite sol på näsan. Vår backe i vinterskrud ser nästan ut som ett julkort med kyrkan i bakgrunden. 

Väl hemma i stugan igen har jag fortsatt motionera genom regelbundna promenader mellan soffan och gottebordet. Ni kan aldrig ana så mycket godis och hembakade kakor jag har fått i julklapp i år. Det vore ju oförskämt av mig att inte äta upp det, hehe!


Annars har det blivit mycket TV-tittande både igår och idag. Jag har till exempel klämt en hel dokumentärserie på Disney+ som heter "On Pointe" och handlar om eleverna på School of American Ballet i New York. Hur klumpig jag själv än må vara, så när jag en oförklarlig fascination för balett. Jag älskar också dokumentärer som bygger på att det finns en naturlig dramaturgi, där filmarna inte kan förutse vad som ska hända. I den här serien får man följa en grupp barn och ungdomar under uttagningarna och repetitionerna av New York City Ballets årliga uppsättning av "The Nutcracker" på Lincoln Center. Jättefint! I nästa liv ska jag bli ballerina. I det här livet är det nog kört...

2 kommentarer:

  1. Vill du veta en sak? I ett av mina föregående liv har jag varit ballerina! Svårt att förstå... även för mig. Men jag bara vet.

    God fortsättning och gott nytt 2022.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det låter fantastiskt spännande! Undrar vad jag har varit i ett tidigare liv. Jag har tyvärr inga sådana förnimmelser...

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!