onsdag 1 december 2021

Vintervit värld

Vi vaknade till samma vintervita värld som vi somnade till. Ja, ännu lite vitare, faktiskt. Termometern i sovrumsfönstret visade på -11,8 grader och det var så här härligt torrt och krispigt som vi skåningar oftast bara drömmer om att det ska vara i december. För december är det ju faktiskt nu, och man undrar ju om det kan börja bättre. 

Jag öppnade den spännande kartongen, som tomten var här och lämnade igår. Den innehöll en hel adventskalender med småpaket att öppna varje dag. Så fin! Det finns ingen gräns för hur kreativ min hemliga tomte är, och inte för min tacksamhet heller för den delen. Tomten känner mig uppenbarligen mycket väl, för det första paketet innehöll en smaskig godisklubba. Den smakade mums, kan jag lova.

Redan igår eftermiddag planerade jag om alla inbokade fysiska möten på jobbet för att kunna arbeta hemifrån idag. Jag har suttit i köket och jobbat hela dagen, och det har faktiskt varit riktigt skönt att inte behöva ge sig ut på vägarna. Förmodligen riktigt klokt också, för framemot lunch drog det in ett nytt rejält snöoväder över "Glesbygd", som fortfarande pågår nu under kvällen. 

Strömmen försvann en stund under eftermiddagen, men gudskelov kom den tillbaka ganska snabbt igen. Däremot är det lite si och så med TV-uppkopplingen. Ibland har vi mottagning, ibland inte. (I skrivande stund inte.) Och tydligen är det så att hela byn är utan vatten, för att det är en stor vattenläcka någonstans som de inte verkar hitta var det är. För en gångs skull känns det extra tryggt med egen brunn.


Imorgon har jag saker inplanerade som jag inte kan lösa hemifrån, så då får jag se till att pulsa ut på uppfarten på morgonen och gräva fram bilen. Eftersom den är vit försvann den i en driva nästan direkt, hihi! Jag får ställa klockan och gå upp lite tidigare, så att jag både har gott om tid att både gräva och att köra. 

4 kommentarer:

 1. Åhh så vintervackert. Är allt lite avundsjuk. Här är det lika kallt men snöfritt. Hemlig tomte som kommer med små paket skulle vara lite kul det med. Kraaaam pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag njuter faktiskt av snön så länge den varar. Vi är inte bortskämda med det här nere. Och snart försvinner den nog igen...

   Radera
 2. Interessant å følge med hvordan været arter seg i Skåne, ganske så likt som her ved fjorden i Midtnorge - vi har hatt store snømengder siden forrige torsdag og temperatur mellom 0 og 10 minus. Å lese din fornøyelige blogg er no blitt en hyggelig tradisjon som jeg må følge opp hver dag :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att få veta att du tittar in här varje dag! Klem til deg! :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!